Przemysł motoryzacyjny w ciągu najbliższych 20 lat zmieni się bardziej, niż zmieniał się przez ostatnie 120 lat

19.06.2019, 11:25aktualizacja: 19.06.2019, 11:25

J.E. Aldo Amati - ambasador Włoch
18 czerwca w Sosnowcu odbyło się spotkanie zapowiadające trzecią edycję International Automotive Business Meeting. Eksperci dyskutowali na temat światowych trendów, które wpłyną na przyszłość motoryzacji. Jedno jest pewne - w krótkim czasie branżę motoryzacyjną czekają intensywne zmiany.

Spotkanie poprowadził Włodzimierz Zientarski, który podkreślił, jak ważny jest dialog i partnerstwo uczestników rynku motoryzacyjnego w obliczu nadchodzących zmian.

W konferencji wzięli udział: J.E. Aldo Amati – ambasador Włoch w Polsce; Piero Cannas – prezes, Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce; Mateusz Rykała – wiceprezes, członek Zarządu, Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej; Ewa Fudali-Bondel – kierownik/pełnomocnik ds. Specjalnej Strefy Ekonomicznej, Miasto Dąbrowa Górnicza; Łukasz Górecki, manager Klastra SA&AM oraz Marcin Korolec, prezes Fundacji Promocji Pojazdów Elektrycznych.

W tegorocznym International Automotive Business Meeting weźmie udział ponad 300 uczestników, nie tylko z Polski i Europy, ale także z największych światowych rynków motoryzacyjnych takich jak Chiny, Japonia, Indie oraz Stany Zjednoczone. W pierwszym dniu wydarzenia odbędzie się konferencja dotycząca światowych trendów motoryzacyjnych, z uwagą poświęconą szczególnie tematowi elektromobilności, pojazdom autonomicznym oraz zaawansowanym systemom wspomagania kierowcy (ang. ADAS). Wieczorem uczestnicy będą mieli okazję do networkingu podczas Aperitivo Italiano i Gala Party. Drugiego dnia IABM tradycyjnie już, będzie miał miejsce Speed Business Mixer oraz indywidualne spotkania B2B.

Organizatorzy podkreślali, że IABM to nie tylko konferencja, to przede wszystkim spotkania biznesowe, rozmowy, wspólne tworzenie idei, koncepcji i rozwiązań, to dialog pomiędzy uczestnikami tego ewoluującego rynku. Wydarzenie jest platformą, na której spotykają się najwięksi gracze szeroko rozumianej branży automotive.

Przedsmak tego, co zostanie wnikliwie omówione w listopadzie, przedstawił Łukasz Górecki, manager Klastra Silesia Automotive & Advanced Manufacturing w swojej prezentacji na temat wpływu światowych trendów na rynek motoryzacyjny.

Rejestracja na IABM już trwa: https://iabm2019.b2match.io/signup

Do 31 lipca dostępna jest specjalna oferta biletów „Early Birds”.

Organizatorzy: Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce, Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna (KSSE), Klaster "Silesia Automotive & Advanced Manufacturing”

KONTAKT:

INFINITY PR&MarComm