Peter Bence – przedstawiamy spot promujący koncert

26.04.2019, 15:44aktualizacja: 26.04.2019, 15:44

Peter Bence
Najszybszy pianista na świecie jesienią zagra na czterech koncertach w Polsce. Będą to widowiska łączące klasykę i muzykę pop w niezwykle ekspresyjnym stylu. Przedstawiamy spot promujący to wydarzenie.

Peter Bence jest międzynarodowej sławy wirtuozem fortepianu, kompozytorem i producentem, legitymującym się rekordem Guinnessa w kategorii „najszybszy pianisty na świecie”. Z całą pewnością bliżej mu do porywającego tłumy muzyka uwodzącego swoją grą niczym popowy wokalista z pierwszej ligi, niż do poważnego artysty grającego w klasyczny sposób Mocarta czy Chopina. Oczywiście klasyczne i porządne wykształcenie, jakie zdobył m.in. w Akademii Ferenca Liszta w Budapeszcie, pozwala mu grać na fortepianie każdy repertuar, ale widać, że to właśnie przeróbki światowych hitów sprawiają mu najwięcej przyjemności. Przekonać się o tym będzie mogła polska publiczność jeszcze w tym roku.

Peter Bence przyjedzie do naszego kraju jesienią, by zagrać cztery koncerty:

23 września w Sali Ziemi Poznań Congress Center

24 września w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu

7 października w COS Torwar Warszawa

24 listopada w ICE Kraków

Bilety można kupić za pośrednictwem www.prestigemjm.com.

embeduj wideo
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE