GINO ROSSI SA (30/2019) Ustanowienie hipoteki na nieruchomościach Spółki na rzecz CCC S.A. w związku z nabyciem wierzytelności kredytowych Spółki

18.04.2019, 22:09aktualizacja: 18.04.2019, 22:09

Raport bieżący 30/2019

Zarząd Gino Rossi S.A. z siedzibą w Słupsku ("Emitent") informuje, iż w dniu dzisiejszym Emitent złożył w formie aktu notarialnego oświadczenie o ustanowieniu hipoteki umownej łącznej na nieruchomościach Emitenta w Słupsku oraz Łosinie do sumy 64.500.000,00 PLN (sześćdziesiąt cztery miliony pięćset tysięcy złotych) na rzecz spółki CCC S.A. z siedzibą w Polkowicach ("CCC"). Ustanowienie hipoteki wynika ze zbycia w dniu 18 grudnia 2018 r. wierzytelności kredytowych Emitenta przez bank Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. na rzecz CCC, o czym emitent informował raportem bieżącym nr 57/2018 z dnia 18 grudnia 2018 r. Hipoteka będzie zabezpieczać spłatę przez Emitenta powyższych wierzytelności CCC, a także ewentualnych kosztów związanych z dochodzeniem spłaty wierzytelności w sądowym postępowaniu egzekucyjnym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz