Trzy prywatne garderoby dla królowej rapu w Atlas Arenie

22.02.2019, 17:33aktualizacja: 22.02.2019, 17:33

Nicki Minaj (2)
Scena, na której królowa rapu Nicki Minaj wystąpi w Polsce (już w najbliższą niedzielę, tj. 24 lutego w Łodzi) mieści się w czternastu ciężarówkach. Ponadto pod Atlas Areną zaparkuje 10 tourbusów, które posłużą za środek transportu dla całego zespołu artystki. Imponująca będzie też liczba garderób. Sama Nicki Minaj zajmie w Atlas Arenie aż trzy pomieszczenia.

Koncert Nicki Minaj zdecydowanie należy do kategorii tych większych amerykańskich produkcji. Jej występ w Polsce będzie trzecim na trasie promującej album „Queen”. Ogromna scena, na której wystąpi raperka, składać się będzie z dwóch modułów. Całość z pewnością wprawi w zachwyt fanów artystki, którzy 24 lutego zgromadzą się na pierwszym koncercie królowej rapu w Polsce.

Na przyjazd Nicki w Atlas Arenie w Łodzi czekać będą trzy osobne pomieszczenia do jej wyłącznego użytku. Jedno z nich zostanie prywatnym pokojem artystki, drugie posłuży za jej osobistą garderobę, a trzecie będzie miejscem przygotowywania fryzur i makijażu. Jak na prawdziwą królową przystało, przy wizerunku Nicki Minaj pracować będzie w dniu koncertu cały sztab ludzi.

Na prośbę artystki w pomieszczeniach utrzymywana będzie stała temperatura powietrza. Podobny wymóg niosła ze sobą chociażby organizacja koncertu Justina Timberlake’a w Gdańsku. Artysta również zastrzegł sobie utrzymywanie odpowiedniej temperatury w swojej prywatnej garderobie przez cały czas pobytu na terenie obiektu.

Organizacja koncertów światowych gwiazd łączy się z wypełnieniem wymagań określonych w tzw. riderach technicznych. Jest to spis, często na kilkadziesiąt stron, który w najdrobniejszych szczegółach określa zasady pobytu artysty w Polsce, w tym logistyczne przeprowadzenie koncertu, zapotrzebowanie na sprzęt i prywatne wymogi muzyków.

„Zdarzały się ridery z wyliczeniem wymagań na ponad 50 stron. Garderoby zazwyczaj muszą mieć określony kolor i wystrój. Bywali artyści, którzy zakazywali obecności jakiegoś koloru w pomieszczeniach. Do garderób wstawialiśmy już nawet żywe palmy oraz jacuzzi. Każda produkcja niesie ze sobą różnorodne ciekawostki „riderowe”, Nicki Minaj ma je również” – mówi Marek Kurzawa z agencji Prestige MJM.

W gigantycznym show Nicki Minaj i Juice WRLD oraz wystąpi również – jako support – Smolasty.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 22.02.2019, 17:33