TI Automotive mianuje Stefana Rau na stanowisko wiceprezesa wykonawczego ds. systemów transportu płynów

24.01.2019, 15:17aktualizacja: 24.01.2019, 15:17

AUBURN HILLS, Michigan, 24 stycznia 2019 r. /PRNewswire/ - Firma TI Automotive, wiodący, międzynarodowy dostawca technologii systemów płynów motoryzacyjnych ogłosiła dzisiaj, że Stefan Rau został mianowany na stanowisko wiceprezesa wykonawczego ds. systemów transportu płynów. Na tym stanowisku nowy wiceprezes będzie przewodził oddziałowi transportu płynów w TI Automotive, który zajmuje się projektowaniem, opracowywaniem i produkcją produktów termalnych, układów napędowych oraz przewodów hamulcowych i paliwowych.

„Z przyjemnością promujemy Stefana Rau na stanowisko zarządcze, gdzie jego dogłębna wiedza techniczna i umiejętności kierownicze będą źródłem sukcesu działu systemów transportu płynów – skomentował Bill Kozyra, prezes i główny dyrektor wykonawczy firmy. – Dzięki doświadczeniu w operacjach w branży motoryzacyjnej będziemy mogli nadal odnosić sukcesy w zakresie odpowiedzi na potrzeby naszych klientów” – dodał prezes.

Rau dołączył do TI Automotive w roku 2002 jako kierownik fabryki w Neunkirchen i Heidelberg w Niemczech. Szybko piął się po szczeblach kariery, zajmując różne stanowiska w operacjach i inżynierii, aż do ostatniego stanowiska dyrektora zarządzającego systemów transportu płynów w Europie. Przed TI Automotive Rau zajmował stanowiska związane z inżynierią w Faurecia i Michels GmbH. Stefan zdobył tytuł magistra inżyniera na Uniwersytecie w Saarbru¨cken w Niemczech.

Stefan zastąpi Steva Taylora, który zajmował stanowisko wiceprezesa wykonawczego od 2014 r. i zdecydował się na opuszczenie posady w ramach przygotowań do przejścia na emeryturę pod koniec tego roku.

O TI Automotive

TI Automotive to wiodący, międzynarodowy producent zbiorników płynów oraz systemów przenoszenia i dostarczania głównie w branży lekkiej motoryzacji. Mając na koncie niemal 100 lat doświadczenia w płynach motoryzacyjnych, firma TI Automotive ma zakłady produkcyjne w 118 lokalizacjach w 28 krajach i obsługuje wszystkich głównych, międzynarodowych producentów OEM.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.tiautomotive.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/811902/TI_Automotive_Logo.jpg

Źródło: TI Automotive