Andersen Global ogłasza nawiązanie współpracy z kancelarią prawniczą z Budapesztu

22.01.2019, 17:44aktualizacja: 22.01.2019, 17:44

Międzynarodowe stowarzyszenie działa teraz w 38 krajach za pośrednictwem swoich spółek członkowskich i współpracujących.

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Stowarzyszenie Andersen Global ogłosiło dzisiaj zawarcie umowy o współpracę z Szabo Kelemen & Partners Attorneys, renomowaną kancelaria prawniczą z Budapesztu. Węgry są 38. krajem, w którym Andersen Global oferuje swoje usługi, umacniając i tak silną pozycję stowarzyszenia w Europie Wschodniej. Obecnie zasięg Andersen Global obejmuje ponad 46 krajów na całym świecie.

Założona prawie dwie dekady temu kancelaria Szabo Kelemen & Partners rozpoczęła działalność jako dział prawny EY na Węgrzech. Od tamtego czasu stała się czołową kancelaria prawniczą w Budapeszcie. Jej zespół składa się z ponad 30 specjalistów z wieloletnim doświadczeniem w dziedzinie prawa i międzynarodowymi wyróżnieniami. Personel kancelarii nadal będzie doradzał lokalnym i międzynarodowym klientom działającym w różnych sektorach w kwestiach podatkowych, korporacyjnych i handlowych.

„Rozpoczęliśmy jako część wielkiej czwórki, a w ciągu ostatnich kilku lat, gdy obserwowaliśmy, jak Andersen Global odnotowuje wzrost i podnosi poprzeczkę, jeśli chodzi o poziom obsługi klienta, naturalnym krokiem dla nas stało się połączenie sił, aby zapewniać naszym klientom spójną obsługę na całym świecie” – powiedział Tamas Szabo, założyciel i wspólnik zarządzający Szabo Kelemen. „Cieszymy się, że będziemy mogli blisko współpracować z naszą partnerską kancelarią z Budapesztu OrienTax oraz ze wszystkimi spółkami członkowskimi i kancelariami współpracującymi z Andersen Global na świecie, aby nasi klienci mieli dostęp do najlepszej obsługi i rozwiązań”.

„Tamas i jego zespół wnoszą do organizacji godne podziwu doświadczenie, profesjonalizm i zaangażowanie” – stwierdził Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Tax LLC. „Rozwijamy naszą działalność w regionie, aby uzyskać w nim pozycję kancelarii prowadzącej praktykę prawniczą i podatkową na wybitnym poziomie. Połączenie Szabo Kelemen & Partners i OrienTax stanowi dla Andersen Global doskonałą platformę umożliwiającą stowarzyszeniu wzrost konkurencyjności na Węgrzech”.

Andersen Global to międzynarodowe stowarzyszenie zrzeszające odrębne prawnie, niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od 2013 r., kiedy to stowarzyszenie zostało założone w USA przez spółkę członkowską Andersen Tax LLC, w zrzeszonych i współpracujących z nim kancelariach w ponad 129 lokalizacjach zatrudnienie znalazło ponad 4 tys. specjalistów.

Wersja źródłowa informacji dostępna jest w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190122005002/en/

Źródło: Andersen Tax

KONTAKT: