Honor ogłasza "Artology: sztuka i technologia z You(th)" oraz współpracę z Red, czołową artystką w Azji w zakresie utworzenia instalacji „Aurora"

21.11.2018, 16:08aktualizacja: 21.11.2018, 16:08

Honor
Na instalację składa się około 2000 elementów ze szklanych obudów smartfonów Honor z odzysku, a zadebiutuje ona w H Queen's w Hongkongu w grudniu tego roku.

HONGKONG, 21 listopada 2018 r. /PRNewswire/ - Honor, wiodąca e-marka smartfonów ogłosiła dziś wystawę "Artology: sztuka i technologia z You(th)" i współpracę z Hong Yi „Red", wiodącą postacią w azjatyckim świecie sztuki. Znana z tworzenia sztuki z niespotykanych materiałów Red stworzy dzieło sztuki wykonane z około 2000 elementów ze szklanych obudów z flagowej kolekcji smartfonów Honor. Wystawa i instalacja zadebiutują w H Queen's, prestiżowej ikonie architektonicznej i przestrzeni wystawowej w dzielnicy biznesowej i handlowej Hong Kong Central 10 grudnia 2018 r.

Instalacja „Aurora" uosabia awangardową współpracę między Honor a Red prowadzącą do zdefiniowania nowych sposobów tworzenia współczesnych form sztuki. Instalacja ciągle zmienia barwę i emanuje kolorami zorzy, co jest możliwe dzięki warstwom membran w nano skali, które znajdują się w każdym elemencie szklanej obudowy smartfonów Honor i odbijają oraz łamią światło.

"Zarówno Honor, jak i Red na inne sposoby dążą do tworzenia wartościowych dzieł. Red to nagradzana artystka, która „maluje bez pędzla" i jest jedną z najpopularniejszych na świecie przedsiębiorczyń w zakresie sztuki. Wykorzystuje wyobraźnię i przełomowe podejście do zmieniania codziennych przedmiotów w dzieła sztuki. Natomiast Honor zachęca młodzież do przekraczania norm społecznych i wytyczania własnych ścieżek do sukcesu. Dlatego też współtworzenie instalacji z Red jest kolejnym dowodem na zaangażowanie Honor w dawanie możliwości członkom pokolenia Milenium, w tym i samej artystce" – skomentował George Zhao, prezes firmy Honor.

"Powierzenie mi projektu na taką skalę jest dla mnie dużym powodem do dumy. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam szklaną, tylną obudowę smartfonu, zachwycił mnie wachlarz kolorów odbijających się od powierzchni. Barwy przypomniały mi zorzę polarną. Honor dużo zainwestował we wzornictwo, a to unikatowe właściwości materiału pozwoliły na utworzenie gigantycznego żyrandola czerpiącego inspirację z zorzy. Bardzo cieszę się z tego, że mam możliwość stworzenia współczesnego dzieła, które wykorzystuje przełomową technologię" – skomentowała Red Hong Yi.

Wystawa jest elementem najnowszej kampanii marki Honor skierowanej do pokolenia cyfrowego na całym świecie. Poprzednia kampania międzynarodowa z tego roku zakończona sukcesem powiązana była z Clarą Bacou, artystką cyfrową z Wielkiej Brytanii. Nowa wystawa otwarta będzie w dniach 11 do 23 grudnia 2018 r., a wstęp będzie bezpłatny.

W ciągu minionych czterech lat firma Honor poszerzyła obecność na rynkach globalnych i zwiększyła szybkość wzrostu na całym świecie. W sierpniu 2018 r. firma Honor cieszyła się poziomem 150% wzrostu na rynkach zagranicznych, a przy tym weszła na rynki krajów takich, jak Birma, Wietnam, Indonezja, Turcja i Egipt.

O Honor

Firma Honor jest wiodącą e-marką smartfonów. Zgodnie ze sloganem „For the Brave" marka powstała w celu sprostania potrzebom pokolenia cyfrowego poprzez ofertę produktów zoptymalizowanych w internecie, które zapewniają nieporównywalną satysfakcję użytkownika, zachęcają do podejmowania działań, krzewią kreatywność i dodają młodym siły do realizacji marzeń. To właśnie w ten sposób marka Honor wyróżnia się na tle konkurencji, skupiając się na podkreślaniu własnej odwagi koniecznej do wypracowania nowego podejścia i podjęcia kroków niezbędnych do wprowadzenia na rynek najnowszych technologii i innowacyjnych rozwiązań.

Więcej informacji można znaleźć na stronie Honor www.hihonor.com lub na platformach:

O Hong Yi „Red"

Hong Yi, znana także pod pseudonimem Red, to artystka skupiająca się na reinterpretacji powszechnych materiałów w dziełach przez nagromadzenie obiektów.

Red studiowała na uniwersytecie w Melbourne i TUDelft i ma dyplom magisterski architekta. Podczas pracy w Szanghaju w australijskim biurze architektonicznym HASSELL Red tworzyła w weekendy instalacje z różnych tanich materiałów dostępnych na lokalnych giełdach. Wśród jej dzieł znajdują się portrety znanych chińskich osobistości, które były publikowane w mediach społecznościowych i w prasie, w tym w Wall Street Journal, TIME, New York Times, CNBC i Fast Company. Do klientów Red należą takie firmy, jak Facebook, Google, Gucci, Chase JP Morgan i Mandarin Oriental. Jej prace wystawiane były na Światowym Forum Gospodarczym w Davos, Anchorage Museum (Alaska), Design Miami (Miami) i Asian Art Museum (San Francisco). Organizacja Sotheby's Institute okrzyknęła ją jedną z 11 przedsiębiorców w świecie sztuki, których trzeba znać w roku 2018.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.redhongyi.com lub w serwisach Facebook i Instagram:

O H Queen's

H Queen's to nagradzany, 24-piętrowy budynek przy 80 Queen's Road Central. Jest to prestiżowa lokalizacja, która zmienia dynamikę świata kultury w samym centrum dzielnicy Central. W budynku znajdują się przestrzenie wystawowe mające na celu promocję sztuki, a także poszerzanie potencjalnej publiczności. Zaprojektowany przez znanego architekta i artystę Williama Lim, założyciela i dyrektora zarządzającego CL3, jednej z wiodących azjatyckich firm architektonicznych i projektowych, budynek charakteryzuje się unikatową architekturą zapewniającą maksymalną elastyczność i przyjazne środowisku funkcje. Projekt H Queen's obejmuje wielofunkcyjny rozkład, optymalną wysokość od podłogi do sufitu oraz duże tarasy umożliwiające organizację wystaw i wydarzeń rozrywkowych. Budynek H Queen's obejmuje także zintegrowaną jednostkę konserwacji budynku, w tym system gondoli ułatwiających dostarczanie dzieł sztuki na miejsce za ruchomą fasadą z kurtyny na każdym piętrze galerii. Projekt wykorzystuje przy tym w pełni miejskie tło dzielnicy Central, a także zapewnia ogromną elastyczność i wysoką wydajność energetyczną. To ze względu na te cechy H Queen's ma duże szanse stać się ikoną architektury i popularnym miejscem docelowym. Henderson Leasing Agency Company Ltd., spółka w pełnym posiadaniu Henderson Land Development Company Ltd., jest pośrednikiem wynajmu i marketingu w budowie H Queen's.

Źródło: Honor

Zapytania medialne należy kierować do:

Peony Tam

Burson Cohn & Wolfe