Zaproś psy do swojego biura razem z Nestlé PURINA

15.11.2018, 16:54aktualizacja: 15.11.2018, 16:54

Nestle Purina/Pet at Work Alliance fot.2
Nestlé Purina, inicjator sojuszu Pets at Work Alliance, wkracza na polski rynek ze zorganizowanym programem wprowadzania psów do przestrzeni biurowej. Do sojuszu Pets at Work może bezpłatnie przystąpić każda firma, która chce dostosować swoje biuro do potrzeb pracowników i ich czworonożnych ulubieńców.

„W Nestlé Purina® wierzymy, że kiedy ludzie i zwierzęta są razem, życie staje się bogatsze. Dlatego zobowiązaliśmy się działać na rzecz poprawy życia zwierząt, ludzi, którzy je kochają i planety, na której żyjemy. Jednym z naszych zobowiązań jest promowanie obecności psów w miejscu pracy” -mówi Attila Gyopar, dyrektor zarządzający Nestlé Purina Petcare Poland i szef podregionu Europy Centralnej.

Inicjatywa Pets at Work towarzyszy firmie od wielu lat. W Europie została sformalizowana przez Nestlé Purina® w biurze w Wielkiej Brytanii w 2003 r. Obecnie obejmuje Wielką Brytanię, Irlandię, Niemcy, Włochy, Francję, Hiszpanię, Portugalię, Grecję, Szwajcarię, a od prawie trzech lat również polskie biuro marki. Tej jesieni Nestlé Purina® rozpoczęło działanie na rzecz innych firm w Polsce, oferując wsparcie jednostkom zainteresowanym przystąpieniem do sojuszu Pets at Work Alliance. Celem inicjatywy jest pomoc jak największej ilości biur, aby stały się miejscami przyjaznymi zwierzętom i ich opiekunom.

Z badań przeprowadzonych w 2017 roku przez IPSOS na zlecenie Nestlé Purina® wynika, że możliwość zabrania do miejsca pracy psa dostarcza pracownikowi, a przez to także pracodawcy, całej gamy korzyści. Pomimo tego, biura otwarte na towarzystwo psów nadal stanowią w Europie rzadkość. Choć 68% europejskich opiekunów psów wskazało, że chcieliby skorzystać z możliwości przychodzenia do pracy z psem, tylko 1 na 10 pracowników ma taką możliwość. Sojusz Pets at Work Alliance, z pożytkiem dla wszystkich, ma zmienić ten stan rzeczy.

Pets at Work w praktyce

Do sojuszu Pets at Work Alliance może przystąpić każda firma, a wszyscy zrzeszeni pracodawcy otrzymują od Nestlé Purina® wszechstronną pomoc dostosowaną do potrzeb. Pets at Work Alliance jest szczegółowo przygotowanym programem, w ramach którego wdrażane są konieczne do przyjęcia zwierząt w biurze zmiany. Pomoc obejmuje między innymi współpracę przy zaprojektowaniu przestrzeni przyjaznej zwierzętom, czy też organizacji dnia wstępnego. Nestlé Purina® oferuje również oznakowanie przestrzeni biurowej, infografiki oraz unikatowe psie paszporty – element systemu regulowania psiej obecności w miejscu pracy.

Jak dołączyć do Pets at Work Alliance?

Szczegółowe informacje dotyczące przystąpienia do sojuszu Pets at Work Alliance można znaleźć na stronie https://www.purina.pl/pets-at-work/home a kontakt nawiązać za pomocą e-maila wysłanego na adres pets.at.work@pl.nestle.com. Przystąpienie do programu nie wiąże się z żadnymi opłatami.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 15.11.2018, 16:54