AliExpress uruchomi ministację kosmiczną „Pudełko Cukierków", aby rozesłać czerwone koperty po całym świecie w dzień Globalnego Festiwalu Zakupów

23.10.2018, 11:04aktualizacja: 23.10.2018, 11:04

HANGZHOU, Chiny, 22 października 2018 r /PRNewswire/ - Platforma międzynarodowego handlu elektronicznego AliExpress, należąca do korporacji Alibaba, zapowiedziała o tym, że zamierza uruchomić ministację kosmiczną pod nazwą „Pudełko Cukierków" w przeddzień Globalnego Festiwalu Zakupów. Stacja umożliwi konsumentom z całego świata rozkoszować się świąteczną zabawą i otrzymywać nagrody.

W tym roku obchodzimy dziesiątą rocznicę Globalnego Festiwalu Zakupów. Ten festiwal pojawił się w Chinach - ustalony specjalnie dla nieżonatych i niezamężnych - i obecnie już przekształcił się w światowy festiwal shoppingu, w którym uczestniczą przedsiębiorstwa, brandy i konsumenci nie tylko z Chin, ale rownież z innych krajów.

Według Wang Mingqiang, głównego managera Alibaba AliExpress, ministacja kosmiczna „Pudełko Cukierków" zademonstruje zupełnie nowy model interaktywny: konsumenci ze wszystkich krajów świata, między innymi z Rosji, Hiszpanii, Francji, Włoch, Portugalii, Polski, Turcji, Zjednoczonych Arabskich Emiratów i Brazylii, będą mogli zrobić „zdjęcia z kosmosu" za pomocą mobilnej aplikacji AliExpress w ciągu przelotu ministacji kosmicznej w niebie. Takie współdziałanie umożliwia użytkownikom otrzymanie mnóstwa różnych nagród, między innymi obniżek i bezpłatnych zakupów.

Oprócz tego, AliExpress planuje wysłać w kosmos opowieści swoich konsumentów. W ciągu tegorocznego Globalnego Festiwalu Zakupów AliExpress będzie zbierał wywiady konsumentów z ponad 220 krajów i regionów świata i na początku następnego roku wyśle je, zabezpieczone w „butelce kosmicznej".

Ministacja kosmiczna „Pudełko Cukierków" będzie obracać się wokół Ziemi z prędkością 27 tysięcy kilometrów na godzinę, odbierając sygnały z ziemi i wykonując jeden obrót co 90 minut.

AliExpress

Założony w 2010 roku, AliExpress (www.aliexpress.com) jest globalnym rynkiem sprzedaży detalicznych, który umożliwia konsumentom z całego świata kupować bezpośrednio towary producentów i dystrybutorów chińskich. Wśród największych rynków konsumenckich, gdzie AliExpress ma dużą popularność, są Rosja, Stany Zjednoczone, Brazylia, Hiszpania, Francja i Wielka Brytania. AliExpress należy do korporacji Alibaba.

Źródło: AliExpress

Data publikacji 23.10.2018, 11:04