PMI rozpoczyna poszukiwania nowego prezesa i dyrektora zarządu

22.10.2018, 14:04aktualizacja: 22.10.2018, 14:04

FILADELFIA - (BUSINESS WIRE) - Project Management Institute (PMI), największa na świecie organizacja zawodowa zrzeszająca kierowników projektów, ogłosiła dzisiaj rozpoczęcie poszukiwania nowego prezesa i dyrektora generalnego. Do pomocy przy poszukiwaniach zaangażowana została firma Heidrick & Struggles. Dynamiczna organizacja będzie nadzorować realizację nowego planu strategicznego, ukierunkowując jej działania na jeszcze efektywniejsze wspieranie rozwoju karier i wcielania w życie pomysłów tysięcy specjalistów od zarządzania projektami na całym świecie. Firma Heidrick & Struggles świadczy na całym świecie wysokiej klasy usługi z zakresu pozyskiwania pracowników szczebla kierowniczego, oceny i rozwoju kadr zarządzających, wspierania efektywności organizacyjnej i zespołowej, a także kształtowania kultury organizacyjnej.

PMI dokona globalnej weryfikacji zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych kandydatów na to kluczowe stanowisko. Wybrana zostanie osoba reprezentująca najważniejsze wartości PMI i posiadająca kompetencje niezbędne do osiągania jej najważniejszych celów. Kolejny prezes i dyrektor generalny PMI pomoże przy realizacji ambitnego, wieloletniego przedsięwzięcia mającego na celu wzmocnienie strategicznego kierunku organizacji, podniesienie jej potencjału technicznego w odpowiedzi na dynamiczne zmiany w miejscu pracy, a także usprawnienie bieżącej działalności.

Organizacji zależy na tym, by nowy prezes i dyrektor generalny poprowadził ją przez wspomnianą transformację, otwierając przed nią drogę do dynamicznego rozwoju w przyszłości. Proces poszukiwania ma zapewnić płynne wprowadzenie nowego lidera w struktury organizacji, wpisując się w działalność PMI na rzecz zawodu kierownika projektu oraz jej członków i posiadaczy certyfikatów. Ostateczną decyzję o wyborze kandydata podejmie zarząd organizacji. Zainteresowanych zapraszamy do przesyłania sugestii i pytań dotyczące życiorysów kandydatów na adres PMI-CEO@Heidrick.com.

PMI jest największym na świecie stowarzyszeniem zawodowym, które jak dotąd wydało ponad 3 mln certyfikatów za pośrednictwem przeszło 300 oddziałów w praktycznie każdym państwie na świecie.

Project Management Institute (PMI)

Project Management Institute (PMI) to największe na świecie stowarzyszenie na rzecz osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem projektami, programami lub portfelami. Podmiot ten, założony w 1969 r., dostarcza wartość dla przeszło 3 milionów specjalistów w praktycznie każdym państwie na świecie poprzez działalność wspierającą, współpracę, kształcenie i badania. Pomagamy rozwijać kariery, podnosimy efektywność organizacji i doskonalimy profesję zarządzania projektami w oparciu o międzynarodowo uznawane normy, certyfikaty, środowiska zawodowe, zasoby, narzędzia, badania naukowe, publikacje, szkolenia zawodowe i networking. Należąca do PMI strona ProjectManagement.com stanowi platformę internetową, skupiającą środowiska z całego świata i zapewniającą bogatsze zasoby, lepsze narzędzia, większe sieci i szersze perspektywy.

Zapraszamy na nasze strony internetowe www.PMI.org, www.projectmanagement.com, jak również profile na Facebooku www.facebook.com/PMInstitute i Twitterze @PMInstitute.

Wersja źródłowa komunikatu na businesswire.com: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51886203&lang=en

Źródło: Project Management Institute (PMI)

KONTAKT:

Project Management Institute (PMI)

Karen Flanagan

tel. +1 610-356-4600 x1092