Realizując założenia chińskiej Inicjatywy Pasa i Drogi, XCMG odnosi duże sukcesy na międzynarodowym rynku

18.10.2018, 16:27aktualizacja: 18.10.2018, 16:27

XUZHOU, Chiny, 18 października 2018 r. /PRNewswire/ -- Firma XCMG, największy w Chinach producent sprzętu budowlanego obchodzi piątą rocznicę chińskiej Inicjatywy Pasa i Drogi, świętując znaczne sukcesy na arenie międzynarodowej, a zwłaszcza na rynkach krajów objętych inicjatywą. W minionych tygodniach firma XCMG przyjęła zamówienia w wysokości około 13 milionów dolarów z Ameryki Południowej, krajów ASEAN i rynków afrykańskich. Wybrane zamówienia przedstawione są poniżej.

- Zamówienie na 70 koparek XE 150BR do Brazylii, które pobiło rekord na pojedyncze zamówienie eksportowe do tego kraju. Sprzęt konstruowany jest wspólnie z fabryką XCMG w Brazylii i zostanie wykorzystany w miejscowych projektach, na przykład napraw dróg i budowy mostów.

- Setki koparek i wywrotek trafią do szybkiej kolei Jakarta-Bandung w Indonezji. Jest to przełomowy projekt BRI, który obejmuje 150 kilometrów i pochłonie 5,135 miliarda dolarów inwestycji.

- Eksport dźwigu XGT8075-40, wieżowego dźwigu o największym udźwigu do Boliwii w Ameryce Południowej, który pomoże w budowie elektrowni hydroenergetycznej. Nowy model XGT8075-40 wyróżnia się kilkoma oryginalnymi funkcjami, w tym inteligentnym system zarządzania AMCS.

„XCMG z dumą i przyjemnością zapewni światowej klasy produkty i wsparcie techniczne krajom objętym Inicjatywą Pasa i Drogi. Jednak przed nami ciągle długa droga na szczyt branży budowlanej, dlatego też musimy realizować pomysły i osiągać coraz więcej” - podkreślił Wang Min, przewodniczący XCMG.

W sierpniu sześć trzyramiennych wozów wiertniczych i jeden opryskiwacz betonu firmy XCMG zostały przetransportowane na plac budowy w Indiach na potrzeby budowy lokalnej infrastruktury. W ciągu minionych dwóch lat firma XCMG nieustannie pracowała nad tworzeniem rozwiązań drążących, które mogą uporać się ze złożonymi warunkami geologicznymi.

W zeszłym miesiącu delegacja, której przewodził minister administracji publicznej i zarządzania oraz prawa i porządku Hon. R. M. Ranjith Madduma Bandara odwiedziła siedzibę główną XCMG i pochwaliła rozwój firmy i zajęcie szóstego miejsca wśród producentów sprzętu budowlanego oraz wyraziła podziw dla rzetelnych i innowacyjnych produktów.

XCMG

Firma XCMG jest międzynarodowym producentem ciężkich maszyn o 74-letniej tradycji. Obecnie firma zajmuje szóste miejsce w ogólnoświatowej branży urządzeń budowlanych. Firma eksportuje swoje produkty do ponad 177 krajów i regionów na całym świecie.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.xcmg.com lub na profilach firmy XCMG w serwisach FacebookTwitterYouTubeLinkedInInstagram.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/771291/XCMG_visited_by_Sri_Lanka_delegation.jpg

Źródło: XCMG

Data publikacji 18.10.2018, 16:27