Przelewy zagraniczne w Walutomat.pl

22.05.2018, 18:23aktualizacja: 22.05.2018, 18:23

Walutomat.pl wprowadził usługę tanich i szybkich przelewów zagranicznych. To kolejna nowość w tym serwisie po niedawnym, pierwszym w Polsce, uruchomieniu wpłat Pay by link. W ramach promocji pierwszy przelew zagraniczny jest dla wszystkich klientów za darmo.

Serwis Walutomat.pl umożliwił swoim klientom wysłanie wymienionej waluty na zagraniczne konta, swoje lub innej osoby, bezpośrednio z wirtualnego portfela. Usługa dotyczy 33 europejskich krajów. W ramach akcji promocyjnej usługę przelewu typu SHA wszyscy klienci mogę wypróbować bez ponoszenia kosztów przelewu.

"Poza promocją, koszty przelewów w Walutomacie też są bardzo konkurencyjne. Przelew w euro kosztuje u nas 4 zł, a w innych walutach 9 zł. Cena jest niezależna od wysokości wysyłanej kwoty. Mamy również korzystny cennik jeśli chodzi o przelewy typu OUR - zawsze 80 zł, podczas gdy w niektórych bankach cena ta może wynieść nawet kilkaset złotych" - mówi Maciej Przygórzewski, kierownik działu operacyjnego Walutomat.pl.

To bardzo wygodna opcja, zwłaszcza dla przedsiębiorców, którzy często zakupują towary w Unii Europejskiej i płacą kontrahentom za granicą. Z przelewów zagranicznych korzystają także osoby indywidualne, które przesyłają pieniądze rodzinie, czy płacą za zagraniczne zakupy online.

Walutomat.pl to pierwszy serwis społecznościowej wymiany walut w Polsce. Uruchomiony w 2009 roku, dziś obsługuje ponad 265 tys. klientów. Niedawno, jako pierwsza platforma wymiany walut online w Polsce, we współpracy z Przelewy24 wprowadził szybką i wygodną dla klientów metodę wpłat poprzez Pay by link, czyli tak zwane szybkie przelewy.

KONTAKT:

Katarzyna Moszko-Stachowska