Oddział usług klinicznych firmy WCG otwiera biuro w Japonii

22.05.2018, 16:16aktualizacja: 22.05.2018, 16:16

WCG poszerza międzynarodowy zasięg wsparcia badań klinicznych.

PRINCETON, New Jersey, 22 maja 2018 r. /PRNewswire/ - Oddział usług klinicznych firmy WCG™ (WIRB-Copernicus Group®), wiodącego na świecie dostawcy rozwiązań podnoszących jakość i wydajność badań klinicznych ogłosił dziś otwarcie nowego biura w Tokio w Japonii. Poszerzona obecność firmy WCG w regionie Azji-Pacyfiku wzmocni możliwości wspierania coraz bardziej złożonych, międzynarodowych badań klinicznych szczególnie w ważnych obszarach opracowywania leków i diagnostyki w onkologii i chorobach centralnego układu nerwowego.

„Biuro WCG w Tokio będzie domem dla naszego oddziału usług klinicznych w Azji, a także centrum doskonałości w regionie przez powiększenie grupy zaangażowania pacjentów - skomentował dr Donald A. Deieso, przewodniczący i główny dyrektor wykonawczy firmy WCG. - Przez poszerzenie obecności WCG za granicą możemy zagwarantować, że wszystkie badania kliniczne, zwłaszcza te najbardziej skomplikowane i wiążące się z największymi wyzwaniami mogą wykorzystywać najnowsze postępy w zakresie optymalizacji badań, wykrywania sygnałów i rekrutacji pacjentów” - dodał dyrektor.

Firma WCG prowadzi aktywną działalność w 65 krajach na całym świecie, na terenie których pomaga sponsorom badań, kontraktowym organizacjom badawczym (tzw. CRO) i zakładom badawczym w skuteczniejszej współpracy w przeprowadzaniu szybszych, bezpieczniejszych i bardziej przewidywalnych badań klinicznych.

W ciągu ostatniego dziesięciolecia Azja zyskała miano coraz bardziej atrakcyjnego miejsca do przeprowadzania badań klinicznych. Infrastruktura pozwala tu na przeprowadzanie szybszych, tańszych badań z zachowaniem wyższej jakości. Licząc ponad cztery miliardy mieszkańców, Azja jest także źródłem dostępu do dużej liczby potencjalnych pacjentów dla sponsorów badań.

WCG (WIRB-Copernicus Group)

WCG (WIRB-Copernicus Group) jest wiodącym dostawcą rozwiązań znacząco podnoszących jakość i wydajność badań klinicznych. Jako pierwsze w branży przedsiębiorstwo specjalizujące się w świadczeniu usług na potrzeby badań klinicznych (tzw. CSO), grupa WCG umożliwia firmom biofarmaceutycznym, organizacjom zajmującym się prowadzeniem badań klinicznych oraz innym instytucjom szybsze opracowywanie nowych leków i sposobów leczenia przy utrzymaniu najwyższych standardów ochrony pacjentów objętych badaniami. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.wcgclinical.com lub w serwisie Twitter pod @WCGClinical.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/659075/WCG_Logo_Logo.jpg

Źródło: WCG Clinical Services