Nowa aplikacja Heyway motywuje nieznane sobie osoby do wspólnych wyjść

22.05.2018, 13:18aktualizacja: 22.05.2018, 13:18

Heyway - ekran 2
Na rynku pojawiła się aplikacja społecznościowa Heyway, która rewolucjonizuje formułę poznawania osób przez internet. Łączy ludzi nie poprzez zdjęcia i wyidealizowany profil, ale aktywności, jakie osoby te podejmują. Tak jak w realnym życiu!

Gdy masz ochotę wyjść z kimś do kina, pójść na koncert lub szukasz towarzystwa do porannego joggingu, piszesz do znajomych. Co jeśli akurat nikt nie może, jesteś nowy w mieście, albo po prostu chcesz poznać innych pasjonatów tej dyscypliny? Dzięki aplikacji Heyway spotkasz osoby z twojej okolicy, które mają ochotę dokładnie tak samo spędzić czas. Najwyższy czas się spotkać! Bez ściemy, bez retuszu i wyidealizowanych cech charakteru! Bez kontekstu i podtekstu, po prostu robicie coś razem, bo to lubicie, nawet jak jest to zwykły spacer z psem.

„Czy można jeszcze poznawać naturalnie, bez ściemy i retuszu? Randkować bez przewijania? Przyzwyczailiśmy się (niesłusznie!), że poznawanie innych przez internet jest jak giełda ludzi. A przecież naturalnym jest, że łączą nas miejsca, pasje oraz znajomi! Zresztą nie każde wyjście to musi być randka! Co z poznawaniem kolegów, koleżanek, innych par czy też grup znajomych?” - pytają.

W Heyway nie tworzysz nienaturalnego profilu własnej osoby, a zamieszczasz lub przeglądasz zaproszenia do aktywności w postaci ogłoszeń. Aplikacja stawia na naturalność, upiększającym filtrom na zdjęciach mówi stanowcze nie! Za to namawia do przedstawienia się przy pomocy krótkiego filmiku.

Wyjątkową cechą Heyway jest również to, że łączy grupy. Jeśli planujecie pojechać ze znajomymi na festiwal, to być może chcecie się do kogoś dołączyć albo odwrotnie macie dwa wolne miejsca w samochodzie? „Jedziemy w 2 osoby samochodem z Gdańska na Orange Warsaw Festival. Szukamy 2 dodatkowych osób, które chciałyby się do nas dołączyć” - to przykład ogłoszenia, które zamieszczone jest w Heyway. Oprócz tego w aplikacji znajduje się zaproszenie do „Wspólnego zbijania bąków czy grupowego biegania”. Jak przekonują pomysłodawcy – „każdy znajdzie coś dla siebie!”.

Aplikacja do pobrania jest z App Store i Google Play.

KONTAKT:

Agata Kostecka