Zdrowie i styl życia

Piłkarz Jérôme Boateng zaprojektuje kolekcję z /Nyden

18.05.2018, 12:31aktualizacja: 18.05.2018, 12:31

Obrońca Bayernu Monachium i członek reprezentacji Niemiec zaprojektuje kolekcję kapsułkową z /Nyden - debiut już wiosną 2019 roku.

SZTOKHOLM, 17 maja 2018 r. /PRNewswire/ - /Nyden (https://nyden.com/) rozpoczyna współpracę z członkiem reprezentacji Niemiec Jérômem Boatengiem, w ramach której powstanie kolekcja odzieży oddająca niepowtarzalny styl sportowca. Kolekcja trafi do sklepów wiosną 2019 roku.

„Od zawsze lubię nosić ubrania, dzięki którym subtelnie, ale nie agresywnie mogę się wyróżnić – skomentował Jérôme Boateng, obrońca Bayernu Monachium i reprezentant Niemiec, prezentowany przez Roc Nation. - Marka /Nyden bardzo dobrze rozumie moje poczucie stylu i łączy nas podobna wizja. Razem opracujemy kolekcję, która będzie źródłem eleganckiego stylu na każdym kroku, od podróży samolotem do autobusu na mecz, wieczoru z rodziną czy kolacji w mieście. Kolekcja będzie połączeniem klasyki, wygody i elegancji, dzięki której można będzie wyrazić swoją osobowość bez zbytniej krzykliwości” - dodał piłkarz.

„Jérôme jest prawdziwym liderem na boisku i poza murawą - skomentowała Stina Force, dyrektor kreatywna marki /Nyden. - Wie, że nie tylko szata zdobi człowieka, ale liczy się także to, jak się ubrania nosi. Dzięki temu jest on tak dobrym przywódcą i ambasadorem naszej marki. Chcemy pracować z nim, żeby umożliwić wszystkim fanom naśladowanie jego stylu i pewności - dodała.

Marka /Nyden chce osadzić „szczerość i pokorną arogancję" piłkarza w projektach z kolekcji. Jak do tej pory marka /Nyden ogłosiła, że zaprosi do współpracy tatuażystę Doctor Woo i aktorkę Noomi Rapace - w najbliższych tygodniach poda do wiadomości kolejne nazwiska.

Przez dołączenie do grona fanów /Nyden członkowie społeczności jako pierwsi dowiedzą się o kolekcji Jérôme'a i będą mieli ekskluzywny dostęp do produktów po ich debiucie.

O /Nyden

/Nyden nie jest zwykłą marką modową. Jesteśmy platformą z duszą, w ramach której współpracujemy z utalentowanymi trendsetterami i umożliwiamy im rozwinięcie twórczych skrzydeł. Nie opracowujemy tradycyjnych kolekcji ani sezonów, zamiast tego opieramy się na debiutach i wydarzeniach. Przywódcy naszych fanów są w samym centrum procesu twórczego, dzielą się swoimi historiami i przez to kreatywność ma większy zasięg. Marka /Nyden przykłada dużą wagę do szczerości i pokornej arogancji. Wierzymy w umożliwianie kreatywności i zmianę przyszłości. Więcej informacji można znaleźć na stronie Nyden.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/693184/Nyden_Boateng.jpg

Źródło: /Nyden