Polski design nagrodzony w Moskwie

23.04.2018, 12:25aktualizacja: 23.04.2018, 12:25

Multidekor - świetlny tunel, Moskwa (1)
Polska firma Multidekor, lider branży iluminacji, wygrała prestiżowy konkurs International Contest of Festive, Event and Environmental Design. Zaprojektowany i wykonany przez producenta z Piastowa świetlny tunel zajął pierwsze miejsce w kategorii dekoracje miast, ulic i przestrzeni publicznej. Konkurs towarzyszy odbywającym się w Moskwie targom „Design & Reklama NEXT”.

Multidekor wziął udział w moskiewskim konkursie na świąteczny design po raz pierwszy. Firma zdecydowała, że o Grand Prix konkursu powalczy oryginalna zimowa iluminacja zaprojektowana i wykonana w Piastowie, która w ostatnim sezonie rozświetlała Plac Łubiański w Moskwie. Okazały, lśniący złotem, ponad 70-metrowy tunel przez ponad dwa miesiące przykuwał wzrok przechodniów podwieszanymi na kopule żyrandolami i bogatymi zdobieniami kolumn. Iluminacja zrobiła też wrażenie na jury konkursu, które oceniając poszczególne propozycje brali pod uwagę między innymi: ujęcie tematu, oryginalny design, innowacyjność projektu czy jakość wykonania. Celem organizowanego w Moskwie konkursu jest zaprezentowanie rynkowych możliwości, najnowszych trendów i innowacji pośród świątecznych dekoracji.

„Moskwa od lat pretenduje do tego, by być europejską stolicą zimowych iluminacji. Tym bardziej cieszy nas nagroda przyznana przez grono rosyjskich ekspertów z branży, która docenia nasz sposób myślenia o roli światła w przestrzeni - podkreślają bracia Grzegorz i Tomasz Podogroccy z zarządu Multidekor. - Iluminacje „szyte na miarę”, stworzone specjalnie z myślą o konkretnym miejscu, jego walorach i potrzebach to nasza specjalność” - dodają Podogroccy.

Świetlny design z Polski był obecny w rosyjskiej stolicy także w postaci maski weneckiej na Placu Teatralnym, przy której telewizja Channel One Russia nagrała koncert sylwestrowy, czy okazałego Świetlnego Kremla, o którym pisał między innymi rosyjski „National Geographic”.

Multidekor to polska firma założona przez braci Grzegorza i Tomasza Podogrockich. Działa w branży iluminacji i dekoracji świątecznych od ponad dwóch dekad. Ma na swoim koncie ponad tysiąc zrealizowanych projektów dla miast i prestiżowych obiektów handlowych w Polsce i na świecie: w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Rosji, Estonii, we Francji, Kazachstanie, Zjednoczonych Emiratach Arabskich czy na Węgrzech.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 23.04.2018, 12:25