Newsletter

Chiński przemysł piekarniczy na Bakery China 2018

20.04.2018, 18:24aktualizacja: 20.04.2018, 18:24

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Szanghaj - (BUSINESS WIRE) - Oferując ponad 200 tys. m2 powierzchni wystawienniczej, tegoroczne targi Bakery China 2018, które odbędą się w dniach 9-12 maja, wzbudziły zainteresowanie ponad 2100 wystawców z całego świata.

Będące istotnym wskaźnikiem dynamicznego wzrostu branży piekarniczej w Chinach targi Bakery China (www.bakerychina.com) zostały zorganizowane po raz pierwszy 21 lat temu, i obecnie są największa wystawą na świecie odbywającą się w tym regionie. Jako organizatorzy tego prestiżowego i wpływowego wydarzenia Chińskie Stowarzyszenie Przemysłu Piekarniczego i Cukierniczego (CABCI) i Bakery China Exhibition Co. Ltd. powitają na targach Bakery China 2018 ponad 140 000 specjalistów z ponad 100 krajów i regionów w centrum wystawienniczym Shanghai New China International Expo Center, gdzie każdy uczestnik będzie mieć okazję doświadczyć dynamiki i innowacji chińskiego przemysłu piekarniczego.

Chińska branża piekarnicza, która rozwija się dynamicznie od końca minionego stulecia, odnotowała średnią stopę wzrostu wynoszącą 20% w latach 2003 - 2016, i obecnie znajduje się w światowej czołówce w tej branży. Zakładaj się, że w nadchodzących miesiącach kraj ten stanie się największym producentem i konsumentem wyrobów piekarniczych. Według danych statystycznych Chińskiego Urzędu Statystycznego, dotyczących podmiotów działających w branży piekarniczej, które przekroczyły pułap zysków wyznaczony przez państwo, w 2017 roku chińska produkcja wyrobów piekarniczych i cukierniczych (włącznie z ciastami / pieczywem, ciastkami, czekoladą, mrożonymi napojami, kluseczkami instant i słodyczami) wyniosła 35 889 milionów ton, z przychodem operacyjnym w wysokości 743 178 miliardów RMB, przy wzroście 8,29% r/r.

Według CABCI uwzględniając liczbę ludności wynoszącą 1,37 miliarda, roczne spożycie pieczywa na jednego mieszkańca Chin wyniosło zaledwie 4,4 kg w 2017 roku. W porównaniu do średniego spożycia pieczywa wynoszącego 10 kg w Korei Południowej, ponad 20 kg w Japonii, i ponad 70-80 kg w Stanach Zjednoczonych i krajach Europy Zachodniej, oczywistym jest, że Chiny nie wykorzystały jeszcze ogromnego potencjału do rozwoju i ekspansji tej branży. Szybka urbanizacja i zróżnicowanie nawyków żywieniowych ludzi stanowią główną siłę napędową do rozwoju przemysłu piekarniczego w Chinach.

Znajdź nas na LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bakery-china-a82966a3

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51792323&lang=en

Źródło: Reed Sinopharm Exhibitions

KONTAKT:

Bakery China 2018

Christine Jiang

tel. +86-10-8219 1892

e-mail: li.jiang@bakerychina.com

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
Data publikacji 20.04.2018, 18:24
Źródło informacji Business Wire
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ