Zdrowie i styl życia

exocad wprowadza na rynek PartialCAD do celów projektowania protez częściowych

11.04.2018, 10:51aktualizacja: 11.04.2018, 10:51

DARMSTADT, Niemcy, 10 kwietnia 2018 r. /PRNewswire/ - Firma exocad ogłosiła niedawno dostępność w sprzedaży modułu do projektowania protez częściowych.

Oprogramowanie PartialCAD firmy exocad zapewnia niezrównaną elastyczność i możliwości projektowania ze względu na wyjątkową technologię na bazie wokseli. Główny dyrektor wykonawczy firmy exocad, Tillmann Steinbrecher stwierdził, że „celem firmy jest to, żeby wszystko, co można zrobić z wosku było możliwe do zaprojektowania w exocad; dzięki nowemu modułowi nawet najbardziej wymagający eksperci w zakresie częściowych protez ruchomych będą usatysfakcjonowani pod względem projektowania".

Dyrektor Steinbrecher podkreślił także, że „tradycyjny proces tworzenia częściowych protez jest całkowicie analogowy, a przy tym wymaga dużych nakładów pracy i materiałów". Dyrektor potwierdził, że „moduł PartialCAD umożliwia wydajną produkcję z zastosowaniem drukarek 3D lub obrabiarek, co pozwala na oszczędność czasu i zwiększenie produktywności".

Protezy częściowe mogą być łączone z projektami koron i mostów, a także z innymi rozwiązaniami dostępnymi na platformie DentalCAD firmy exocad, w tym z elementami na koronach teleskopowych, dodatkowymi elementami, zaawansowanymi implantami i nie tylko.

exocad GmbH

Firma exocad GmbH (exocad.com) to dynamiczne i innowacyjne przedsiębiorstwo programistyczne, które dąży do zwiększenia możliwości dentystyki cyfrowej. Przedsiębiorstwo zapewnia producentom sprzętu oryginalnego OEM elastyczne, wytrzymałe i łatwe w obsłudze oprogramowanie CAD/CAM na potrzeby laboratoriów i gabinetów dentystycznych. Wiodący producenci OEM z całego świata decydują się na oprogramowanie firmy exocad w celu integracji oferty CAD/CAM, a każdego roku sprzedawanych są tysiące licencji na korzystanie z oprogramowania DentalCAD. Dodatkowe informacje i lista dystrybutorów firmy exocad znajdują się na stronie exocad.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/665021/partial_framework_02.jpg

Źródło: exocad GmbH