Polityka i społeczeństwo

Mieszkańcy południa Polski powinni uważać…

21.03.2018, 11:24aktualizacja: 21.03.2018, 11:24

Instalacja Argentynozaura (3)
Po ponad 99 milionach lat zawitał w małopolskim Zatorze. O kim mowa? Największy na świecie dinozaur liczący 35 metrów długości i 9 metrów wysokości powstaje w Parku Rozrywki Zatorland!

Park Rozrywki Zatorland w małopolskim Zatorze przygotowuje się na wielkie otwarcie nowego sezonu, które nastąpi już w drugiej połowie kwietnia. Od kilku tygodni trwają intensywne prace nad uatrakcyjnieniem kompleksu parków edukacyjno-rozrywkowych.

W sezonie 2018 atrakcją na skalę światową, przygotowaną dla miłośników prehistorii będzie Argentynozaur - dinozaur o imponujących rozmiarach: 35 m długości oraz 9 m wysokości. Obiektem tym zostanie ustanowiony światowy rekord wielkości tego typu konstrukcji. Co więcej dinozaur będzie eksponatem ruchomym!

Najnowsza konstrukcja edukacyjno-rozrywkowego parku budowana jest od kliku tygodni przez kilkanaście osób.

Premiera największego na świecie ruchomego dinozaura - Argentynozaura - w Parku Rozrywki Zatorland zaplanowana jest na 21 kwietnia w 2018 roku.

Już teraz chcemy zaprosić Państwa do obejrzenia zdjęć z trwających prac instalacyjnych, abyście sami mogli ocenić ogrom budowanej w Parku konstrukcji.

21.04.2018 - 28.10.2018

KONTAKT: