A&D Pharma wyłącznym dystrybutorem marki Compeed® w Polsce

15.02.2018, 13:54aktualizacja: 15.02.2018, 13:54

„Być nie do zatrzymania” - to credo marki Compeed®, będącej europejskim liderem w obszarze plastrów przeciwko pęcherzom i odciskom na stopach oraz opryszczce. „Nie do zatrzymania” na polskim rynku staje się także firma A&D Pharma, która z dniem 1 lutego 2018 r. została wyłącznym dystrybutorem produktów tej marki w Polsce.

Compeed® - marka ikona

Historia marki Compeed® sięga lat 80. XX wieku. Z czasem zbudowała sobie ona pozycję „marki ikony”, którą cechuje nie tylko wysoka jakość, ale także duże zaufanie konsumentów. Produkty Compeed® są uznawane jako skuteczne i nowoczesne rozwiązanie w opiece nad schorzeniami stóp i ust, jakimi są pęcherze, odciski i opryszczka, poprzez błyskawiczne likwidowanie zjawiska bólu. Zaufanie i zadowolenie konsumentów przekłada się z kolei na konkretne liczby - w 2016 r. sprzedaż produktów marki w Europie sięgnęła ponad 90 mln euro, z czego aż 25% to przychody ze sprzedaży flagowego produktu marki - plastrów na opryszczkę. W samej tylko Polsce produkty marki Compeed® stanowią 80% wartości rynku.

Polscy konsumenci doceniają markę

„Z przyjemnością mogę potwierdzić, że będziemy odpowiedzialni za wyłączną dystrybucję i promocję apteczną, drogeryjną oraz medyczną produktów Compeed w Polsce.

To kolejna uznana marka, obok m.in. Fervexu, czy też Efferalganu, która zasila portfel produktowy naszej firmy” - poinformował Dariusz Adamusiński, dyrektor zarządzający A&D Pharma w Polsce. „Możliwość dystrybucji produktów Compeed, to dla nas ogromna wartość, zarówno wizerunkowa, jak i biznesowa, gdyż są one niezwykle popularne i doceniane także przez konsumentów w Polsce. Dowodem tego są wyniki finansowe z ostatnich lat - roczna wartość sprzedaży w naszym kraju od 2015 roku utrzymuje się na stałym, wysokim poziomie - ok. 23 mln zł”.

A&D Pharma jest jedną z wiodących organizacji zajmujących się marketingiem i sprzedażą na terenie Europy Środkowo-Wschodniej. Firma posiada ponad 20-letnie doświadczenie w kompleksowym dostarczaniu najwyższej jakości usług i leków Rx i OTC, suplementów diety, wyrobów medycznych i dermokosmetyków. Poza Polską A&D Pharma prowadzi swoją działalność na 9 rynkach Europy Środkowo-Wschodniej - m.in. w Bułgarii, Rumunii, Słowacji, Serbii czy też na Węgrzech.

Uzyskanie statusu wyłącznego dystrybutora produktów marki Compeed® przez A&D Pharma było możliwe dzięki współpracy z francuskim koncernem HRA-Pharma, który 1 lutego 2018 r. zakończył procedurę przejęcia praw do marki od firmy Johnson&Johnson.

KONTAKT:

Łukasz Wełpa