Calvin Klein, Inc. ogłasza światową kampanię marketingową swojej kolekcji bielizny i spodni jeansowych wiosna/lato 2018

23.01.2018, 09:51aktualizacja: 23.01.2018, 09:51

© 2018 Willy Vanderperre
Twarzami kampanii są Kim Kardashian West, Khloé Kardashian, Kourtney Kardashian, Kendall Jenner i Kylie Jenner.

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - Calvin Klein, Inc., spółka zależna w 100% należąca do PVH Corp. [NYSE:PVH], ogłosiła dzisiaj rozpoczęcie multimedialnej kampanii reklamowej promującej nowe kolekcje bielizny i jeansów CALVIN KLEIN na całym świecie. To najnowszy etap ewolucji znanego na całym świecie hasła marki CALVIN KLEIN, #MYCALVINS: Our Family (Nasza rodzina). #MYCALVINS.

Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Zobacz pełną treść informacji: http://www.businesswire.com/news/home/20180122005732/en/

W najnowszej odsłonie tej nowej kampanii wzięły udział siostry Kim Kardashian West, Khloé Kardashian, Kourtney Kardashian, Kendall Jenner i Kylie Jenner uchwycone w obiektywie fotografa Willy’ego Vanderperre’a. Słynne rodzeństwo ma na sobie bieliznę marki CALVIN KLEIN, w tym CALVIN KLEIN Modern Cotton i nową rodzinę produktów CALVIN KLEIN Body, które są już dostępne w sprzedaży w sklepach stacjonarnych i internetowych. Dodatkowo, niektóre z sióstr prezentują podstawowe stylizacje CALVIN KLEIN JEANS, jak również ubrania z kolekcji CALVIN KLEIN JEANS wiosna 2018.

Zmieniona koncepcja #MYCALVINS stawia przede wszystkim na rodzinę i jedność pomiędzy silnymi jednostkami, co dodatkowo podkreśla symbolika tradycyjnej amerykańskiej pikowanej narzuty. Celem kampanii jest uchwycenie tych więzi i pokazanie rodzinom - zarówno tym połączonym więzami krwi, jak i tym, których łączą inne więzi - różnych sposobów inspiracji do nawiązania bliższych relacji i celebrowania tego, co nas łączy.

Obecna akcja stanowi najnowszą odsłonę kampanii Our Family. #MYCALVINS, w ramach której od listopada 2017 r. prowadzone były kampanie z udziałem Solange, Keleli, Deva Hynesa, Caroline Polachek i Adama Bainbridge’a z zespołu Kindness, jak również A$AP Rocky’ego, A$AP Ferga, A$AP Nasta, A$AP Twelvyy’ego, A$AP Anta, A$AP Lou i A$AP J. Scotta z zespołu A$AP Mob, a ostatnio Kai i Presleya Gerberów. Kampania potrwa do końca sezonu wiosennego roku 2018, a biorący w niej udział utalentowani wykonawcy symbolizują połączenie kilku generacji za pomocą stylu, muzyki oraz kultury. Wszyscy uczestnicy przedstawią swoje historie pod hasłem „Our Family”, skupiając się na temacie rodziny i społeczności.

CALVIN KLEIN nadal wykorzystuje współczesne nastawienie na media cyfrowe i społecznościowe do promowania kampanii Our Family. #MYCALVINS na wszystkich kanałach komunikacji z klientami. Kampania #MYCALVINS, którą za pośrednictwem kanałów cyfrowych i społecznościowych obejrzało już ponad 100 mln osób w 12 krajach świata i która dotarła do klientów poprzez reklamy zewnętrzne na kilku kluczowych rynkach, została zaprojektowana tak, by przyciągać klientów ze wszystkich grup odbiorców marki CALVIN KLEIN.

CALVIN KLEIN to globalna marka lifestylowa, której wyróżnikiem są odważne i postępowe rozwiązania oraz uwodzicielskie wzornictwo. Chcemy ekscytować i inspirować naszych klientów w oparciu o prowokujące obrazy oraz niezwykłe wzory, które rozbudzają zmysły.

Marka powstała w 1968 r. z inicjatywy Calvina Kleina oraz jego partnera biznesowego Barry’ego Schwartza, osiągając uznanie i pozycję lidera amerykańskiego rynku mody dzięki prostym rozwiązaniom estetycznym oraz innowacyjnemu wzornictwu. W 2016 r. marka Calvin Klein osiągnęła przychody na poziomie przekraczającym 8 mld dolarów dzięki sprzedaży swoich produktów w ponad 110 krajach świata. Calvin Klein zatrudnia ponad 10 000 pracowników na całym świecie. PVH Corp. nabyła markę w 2003 r.

PVH to jedna z największych firm odzieżowych na świecie z ponad 135-letnim doświadczeniem, która specjalizuje się w markach i formach działalności czerpiących z bogatej kultury Ameryki. Posiada przeszło 35 000 pracowników w ponad 40 krajach i osiąga przeszło 8 mld dolarów rocznych przychodów. W ofercie firmy znajdują się kultowe marki takie jak: CALVIN KLEINTOMMY HILFIGERVan HeusenIZODARROWSpeedo*Warner’sOlga, skoncentrowany na cyfrowych kanałach sprzedaży producent bielizny True & Co. oraz różnorodne produkty rynkowe sprzedawane pod tymi oraz innymi markami krajowymi i znanymi na całym świecie markami własnymi i licencjonowanymi.

*Marka Speedo jest przedmiotem wieczystej licencji na rynki Ameryki Północnej i Karaibów udzielonej przez Speedo International Limited.

Zdjęcia: © 2018 Willy Vanderperre

Film kampanii (:30 sek.) do obejrzenia: https://youtu.be/90CCjgX0n20

Film kampanii (:30 sek.) do umieszczenia na stronie internetowej:

Media społecznościowe:

facebook.com/calvinklein

calvinklein.tumblr.com

google.com/+calvinklein

youtube.com/calvinklein

twitter.com/calvinklein

instagram.com/calvinklein

pinterest.com/calvinklein

snapchat: calvinklein

calvinklein.com/mycalvins

OUR FAMILY. #MYCALVINS

Zobacz wersję źródłową informacji w serwisie businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180122005732/en/

Źródło: Calvin Klein, Inc.

KONTAKT:

Calvin Klein, Inc.