Rodzina 500 Mirror - najlepiej skomunikowana ze światem gama Fiata już dostępna w Europie

19.01.2018, 16:39aktualizacja: 19.01.2018, 16:39

Fiat 500 Mirror (7)

• 19 stycznia 2018 roku odbyła się wirtualna konferencja prasowa, idealnie wpasowująca się w styl modelu 500, pokazująca, dlaczego rodzina 500 Mirror jest przykładem inteligentnego wykorzystania smartfona w samochodzie.

• Luca Napolitano, dyrektor Marki Fiat na region EMEA, wykorzystał oryginalną formę opowiadania historii, gdzie świat rzeczywisty przenika się z wirtualnym, do przedstawienia funkcji, które „odzwierciedlają” środowisko smartfona kierowcy na wyświetlaczu w samochodzie.

• Wyróżniające się ekskluzywnym niebieskim nadwoziem i wyszukanymi srebrnymi elementami wykończenia, nowe 500X Mirror, 500L Mirror i 500 Mirror są wyposażone w standardzie w system UconnectTM 7"HD LIVE z ekranem dotykowym kompatybilnym z Apple CarPlay i AndroidAuto.

• Dzięki zdalnie sterowanym funkcjom w samochodzie, bezpieczeństwo i wygoda są zawsze w zasięgu ręki.

• Wirtualnym gościem konferencji prasowej był Steven, czarujący „ekspert" od technologii, który występuje w aktualnie emitowanej (na niektórych rynkach) kampanii reklamowej samochodów z rodziny 500 Mirror.

Podczas wirtualnej konferencji prasowej, która odbyła się 19 stycznia 2018 o godz. 11:30, Luca Napolitano, dyrektor Marki Fiat regionu EMEA, przedstawił międzynarodowej prasie rodzinę 500 Mirror, nową serię specjalną przeznaczoną dla klientów ceniących nowoczesne rozwiązania i podążających za najnowszymi trendami z dziedziny multimediów i łączności.

Bawiąc się relacjami między światem wirtualnym a realnym, w prezentacji o oryginalnej formie, Luca Napolitano „rozmawiał" ze swoim alter ego, którego odbicie widoczne było na ekranie, przedstawiając w zabawny sposób, w doskonałym stylu model 500, jak łatwo jest sklonować środowisko smartfona na wyświetlaczu w samochodzie w celu skomunikowanej ze światem, ale przede wszystkim bezpiecznej jazdy, bez odrywania rąk od kierownicy.

Ta oryginalna forma opowieści ujawniła cały potencjał technologii UconnectTM LINK, czyli systemu UconnectTM HD LIVE z 7" ekranem dotykowym, kompatybilnego z Apple CarPlay i z AndroidAutoTM. Nowe samochody 500X Mirror, 500L Mirror i 500 Mirror wyróżniają się charakterystycznymi elementami stylistycznymi, bogatym wyposażeniem i ekskluzywnym niebieskim kolorem nadwozia, wyraźnie nawiązującym do technologii i łączności.

W nadawanej w pięciu językach (włoskim, angielskim, niemieckim, francuskim i hiszpańskim), konferencji prasowej wziął udział "gość specjalny": Steven, sympatyczny ekspert od technologii, który gra główną rolę w aktualnie nadawanej (na niektórych rynkach) kampanii reklamowej Fiatów 500 Mirror. Pięć przykładowych scenek z życia, które mogą przytrafić się kiedykolwiek i komukolwiek miało na celu zaprezentować funkcje, które są najinteligentniejszym sposobem wykorzystania smartfona w samochodzie, oszczędzając przy tym cenny czas i energię.

Dlatego też nowa gama Mirror wpisuje się w wieloletnią tradycję Fiata „demokratycznego” dostępu do coraz bardziej zaawansowanego wyposażenia i technologii, które upraszczają życie zarówno kierowcy, jak i pasażerów.

Wirtualna konferencja prasowa zakończyła się połączeniem z Mirafiori Motor Village w Turynie, gdzie trwały „Otwarte drzwi” nowej rodziny 500 Mirror.

Data publikacji 19.01.2018, 16:39
Źródło informacji FCA Polska S.A.

Pozostałe z kategorii