KROSS najbardziej godną polecenia marką sportową w Polsce

24.11.2017, 11:17aktualizacja: 24.11.2017, 11:17

Maja Włoszczowska i Jolanda Neff
Lider polskiego rynku rowerowego zwyciężył w badaniu ośrodka ARC Rynek i Opinia w kategorii Sport i rozrywka, zdobywając tytuł Superbrands 2018. Uzyskał najwyższą punktację, biorącą pod uwagę rozpoznawalność marki oraz skłonność do jej polecenia innym.

To największe w Polsce konsumenckie badanie siły marki. Prestiżowy tytuł Superbrands nadawany jest od 12 lat najbardziej rozpoznawalnym nad Wisłą firmom. O przyznaniu tego tytułu zdecydowali konsumenci (ponad 10 000 respondentów) w niezależnym badaniu marek, przeprowadzanym co roku przez działający od 25 lat instytut badawczy ARC Rynek i Opinia. W tegorocznej edycji badania łącznie wzięło udział 2000 marek. Najważniejszym branym pod uwagę w ocenie kryterium była skłonność do polecania produktów danej firmy, świadczącą o zaufaniu i uznaniu jakości.

Spośród 16 badanych producentów sprzętu sportowego KROSS z indeksem siły marki 0,19 zdeklasował konkurentów, zwyciężając tym samym w kategorii Sport i rozrywka. Może się więc pochwalić zdobyciem tytułów Superbrands 2018 i Superbrands Polska Marka 2018. Stanowi to wielkie wyróżnienie i dowód, że największy producent dwóch kółek w naszym kraju cieszy się coraz większym zaufaniem i popularnością.

Przypomnijmy, że ta firma ma za sobą wyjątkowo intensywny rok biznesowy, co zapewne znacząco wpłynęło na sukces w badaniu ośrodka ARC Rynek i Opinia. W lutym br. sprawnie przejęła legendarną holenderską markę rowerową Multicycle z ponad 40-letnią tradycją, otrzymał także dofinansowanie unijne na budowę w swojej fabryce w Przasnyszu unikatowej linii produkcyjnej karbonowych ram. W dodatku do kolekcji 2018 włączył rozbudowaną grupę eBike’ów (w tym wyczynowych), oswajając rynek z elektryczną rewolucją.

Co więcej, udany sezon ma za sobą należąca do tej marki grupa kolarstwa górskiego KROSS Racing Team. Dzięki osiągnięciom zawodniczek Mai Włoszczowskiej i tegorocznej mistrzyni świata Jolandy Neff jest ona obecnie najwyżej klasyfikowanym kobiecym zespołem w oficjalnym rankingu Międzynarodowej Unii Kolarskiej.

Wszystkiego na temat marki KROSS możemy dowiedzieć się na stronie www.kross.pl. Z kolei więcej na temat samego badania przeczytamy na stronie http://superbrands.pl/badanie2018/.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 24.11.2017, 11:17