Marka Mopar na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Dubaju 2017

17.11.2017, 13:22aktualizacja: 17.11.2017, 13:22

FCA Polska / Mopar (2)
<ul>
<li>Na stoisku Mopar® dostępne są trzy modele najlepiej sprzedających się marek na Bliskim Wschodzie: Jeep Wrangler, Ram 1500 i Dodge Challenger.</li>
<li>Swoją ekspozycję w Dubaju pokaże Mopar Garage - koncepcja opracowana specjalnie dla Bliskiego Wschodu w celu prezentowania ekskluzywnych akcesoriów.</li>
<li>Globalna marka Mopar cieszy się dużym uznaniem na Bliskim Wschodzie, również dzięki dobrze dystrybuowanej sieci szybkiej pomocy technicznej Mopar Express Lane.</li>
<li>Na stoisku Jeep® zaprezentowany jest Wrangler Rubicon Recon firmy Mopar oraz akcesoria dedykowane tej marce. - Uwaga odwiedzających może być skierowana na stoisko marki Alfa Romeo, która prezentuje trzy specjalnie zaprojektowane modele i szeroką gamę akcesoriów.</li>
</ul>

Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego 2017 w Dubaju, marka Mopar® - wchodząca w skład Grupy Fiat Chrysler Automobiles, a odpowiedzialna za obsługę posprzedażną i obsługę klienta - prezentuje na swoim stoisku trzy dostosowane do potrzeb klienta pojazdy: Jeep Wrangler, RAM 1500 i Dodge Challenger. Ekspozycja ta ma pokazać, że globalna marka przeznaczona do obsługi posprzedażowej jest w stanie zaspokoić gusta klientów, dostosowując się do ich preferencji i potrzeb, niezależnie od tego, czy chcą jeździć po drogach publicznych, czy też czerpać radość z off-roadu. Ponadto publiczność zostanie zaproszona do podziwiania trzech modeli Alfa Romeo na stoisku poświęconym tej marce - Stelvio Super SUV, Giulia Quadrifoglio i Giulietta Veloce - oraz specjalnego Wranglera Rubicon Recona na stoisku Jeepa.

Oprócz szerokiej gamy zindywidualizowanych pojazdów i samochodów pokazowych marki Jeep, stoisko Mopar obejmuje obszar dedykowany Oryginalnym Akcesoriom dla wszystkich pojazdów FCA, czyli Mopar Garage - koncepcję opracowaną na razie dla regionu Bliskiego Wschodu, której celem jest pokazanie reprezentatywnego wyboru akcesoriów z katalogu.

Jeep Wrangler, Ram 1500 i Dodge Challenger

Prezentowany Jeep Wrangler jest wyposażony w specjalne przednie i tylne zderzaki do jazdy terenowej, dedykowane klastry oświetleniowe ze światłami pozycyjnymi, diodowe światło przeciwmgielne i 2-calowe podnoszone zawieszenie. Dodatkowo ekskluzywne, oryginalne gumowe dywaniki podłogowe mają wzór bieżnika opony, aby zapewnić niemożliwy do pomylenia z czymkolwiek innym wygląd Jeepa.

Powszechnie znany kształt czarnych satynowych felg podkreślony został poprzez czarne, ponadwymiarowe skrzydła, które zapewniają Jeepowi Wranglerowi jeszcze bardziej wyrazistą obecność i osobowość na drodze. Całość jest dopełniona maską „power dom” z otworami wentylacyjnymi, skórzanymi wnętrzami, dedykowanym układem wydechowym i specjalną osłoną zbiornika.

Dwudrzwiowa kabina RAM 1500 jest wszechstronnym pick-upem i doskonałym towarzyszem w podróży do pracy i podczas wycieczek terenowych. Prezentowany model ma skórzane wnętrze i ekskluzywne dywaniki ze słynnym logo RAM, a także boczne podnóżki, płytę ślizgową, niskie zawieszenie, dedykowane 17-calowe obręcze i specjalny filtr powietrza. Aby nadać pojazdowi jeszcze bardziej sportowy i odważny charakter, specjalnie zaprojektowano do niego maskę ze zintegrowanymi otworami wentylacyjnymi, układ wydechowy do jazdy ekstremalnej i specjalny zestaw naklejek z logo RAM - z wizerunkiem barana. Prezentowany model wyposażony jest w istotny detal, które łączy w sobie styl i funkcjonalność: zestaw pięciu świateł na dachu, które zwiększają widoczność i wzmacniają charakter pojazdu.

Wreszcie, dla potężnego Dodge’a Challengera, Mopar zaprojektował i wykonał ekskluzywne skórzane wnętrza.

Alfa Romeo

Zwiedzający mogą podziwiać SUV-a Stelvio, wzbogaconego o błyszczący ciemny lakier miron z nowej linii kolorystycznej, która obejmuje: przednią kratkę "V", nakładki lusterek, tylną płytę poślizgową i 20-calowe felgi ze stopów lekkich. Obok pierwszego w historii SUV-a włoskiej marki zaprezentowana jest także Giulia Quadrifoglio z różnymi akcesoriami z włókna węglowego o wzorze udającym tapicerkę samochodową, takimi jak: słynne "V" na grillu chłodnicy, nakładki lusterek, podświetlana osłona progu i specjalna nakładka na gałce dźwigni zmiany biegów. Prezentowana jest także Giulietta Veloce wyposażona również w akcesoria z włókna węglowego, takie jak tylny spojler i nakładki lusterek zewnętrznych, a także podświetlana osłona progu, światła kałużowe z podświetlanym logo, duże końcówki rur wydechowych i czarne boczne listwy progowe zapożyczone z Alfa Red.

Jeep

Podczas pokazu w Dubaju publiczność Bliskiego Wschodu ma okazję zapoznać się ze specjalną edycją Wrangler Rubicon Recon, która ma jeszcze wyższą wydajność 4x4 dzięki dodatkowym komponentom terenowym, takim jak: bardziej wytrzymała przednia oś i ciężka żeliwna obudowa różnicowa. Na zewnątrz ekskluzywne stylistyczne akcenty podkreślają silny charakter i legendarne możliwości 4x4 kultowego Wranglera, w tym czarną kratkę Low Gloss z obramowaniem reflektorów i wstawkami z lakieru Granite Crystal Low Gloss, 18-calowe felgi Granite Crystal Low Gloss ze stopu metali lekkich, maskę Power Dome z dwoma otworami wentylacyjnymi i czarną naklejką „Rubicon” z czerwonym napisem po obu stronach. Wewnątrz dominują kolory czarny i czerwony: czerwone szwy są ornamentem czarnych skórzanych siedzeń, z ogrzewaniem w standardzie i wyszytym logo „Rubicon”.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 17.11.2017, 13:22
Źródło informacji FCA Polska S. A.