Sektor, bez którego rozwój polskiej gospodarki jest niemożliwy - w Płocku o „Polskiej Chemii”

27.10.2017, 12:02aktualizacja: 27.10.2017, 12:02

"Polska Chemia" - logo
Bez współpracy przemysłu chemicznego, administracji publicznej i środowisk naukowych nie jest możliwe utrzymanie dynamicznego wzrostu gospodarczego. O tym będziemy rozmawiać podczas II Forum Kampanii „Polska Chemia” - mówi dr inż. Tomasz Zieliński, prezes Zarządu Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego.

Wydarzenie, organizowane przez Polską Izbę Przemysłu Chemicznego, odbywa się w ramach prowadzonej przez nią Kampanii „Polska Chemia” - autorskiego projektu PIPC i najważniejszego przedsięwzięcia budującego wizerunek polskiego przemysłu chemicznego. Głównym celem Kampanii „Polska Chemia” jest umocnienie wizerunku branży jako sektora dbającego o środowisko, promującego innowacyjność, tworzącego miejsca pracy, respektującego zasady zrównoważonego rozwoju i odpowiedzialnego społecznie. Kampania „Polska Chemia” realizowana jest pod hasłem „Polska Chemia - nasza gospodarka, nasze życie, nasza przyszłość”.

II Forum Kampanii „Polska Chemia” to okazja dla przedstawicieli sektora chemicznego, administracji publicznej i środowisk naukowych do wspólnego zastanowienia się nad potrzebami branży, a także nad stojącymi przed polską gospodarką perspektywami związanymi z rozwojem tej kluczowej gałęzi przemysłu. Forum to także okazja do zasygnalizowania administracji publicznej znaczenia branży dla gospodarki, a także zwrócenia uwagi opinii publicznej na obecność produktów chemicznych w przedmiotach codziennego użytku, niekojarzących się z chemią.

W II Forum Kampanii „Polska Chemia”, organizowanym przez Polską Izbę Przemysłu Chemicznego, wezmą udział najważniejsi przedstawiciele administracji publicznej, przedsiębiorstw działających w branży chemicznej oraz świata nauki.

Podczas II Forum Kampanii „Polska Chemia” poznamy również laureata przyznawanego tytułu Ambasadora Polskiej Chemii. W 2016 r. tytuł otrzymał PKN Orlen S.A., a w imieniu Koncernu wyróżnienie odebrał Wojciech Jasiński, prezes Zarządu.

II Forum Kampanii "Polska Chemia" odbędzie się 6 listopada w Domu Technika w Płocku. Udział w Forum jest bezpłatny. Rejestracja uczestników trwa do 25 października 2017 r.

Więcej informacji: www.pipc.org.pl

Akredytacja dziennikarzy: Pawel.Kwiecien@pipc.org.pl, +48 791 890 010