Arena Solutions odbiorcą inwestycji zapewniającej strategiczny wzrost od JMI Equity

22.08.2017, 15:40aktualizacja: 22.08.2017, 15:40

Firma będąca wiodącą branżową platformą tworzenia produktów w chmurze jest na drodze do dalszego wzrostu.

FOSTER CITY, Kalifornia, 22 sierpnia 2017 r. /PRNewswire/ - Firma Arena Solutions, pionier w zakresie platform tworzenia produktów w chmurze opartych na zasadzie all-in-one, które łączą rozwiązania PLM (zarządzania cyklem życia produktu), ALM (zarządzania cyklem życia aplikacji), współpracy w ramach łańcucha dostaw i QMS (systemów zarządzania jakością), ogłosiła dzisiaj otrzymanie inwestycji ze strony funduszu JMI Equity - specjalizującego się w inwestycjach rozwojowych w firmy zajmujące się oprogramowaniem.

Założona w roku 2000 firma Arena wynalazła PLM w chmurze i zapewnia obecnie platformy tworzenia produktów oparte na zasadzie all-in-one, łączące PLM, ALM, współpracę wzdłuż łańcucha dostaw oraz QMS na potrzeby projektowania i produkcji złożonej elektroniki. Rozwiązania firmy pozwalają na utworzenie przepływu pracy od tworzenia produktu do jego produkcji powiązanego z dokumentacją i umożliwiającego bezproblemową współpracę elektryków, mechaników i programistów z zespołami projektowania, jakości i produkcji. Platforma firmy Arena pozwala na rejestrację i tym samym ujednolicanie procesów, przez co klienci osiągają wyższą jakość produktów, ograniczają koszty i skracają czas potrzebny do wprowadzenia produktu na rynek. Użytkownicy platformy znajdują się w 125 krajach, a wśród klientów znajduje się około 1000 firm, w tym Intuit, Citrix Systems, Nutanix, GoPro, Thermo Fisher Scientific i eBay.

"Cieszymy się z inwestycji JMI. Mamy teraz także dostęp do ich doświadczenia i sieci branżowej, co będzie kluczowe w naszym dalszym wzroście i ekspansji - skomentował Craig Livingston, główny dyrektor wykonawczy w firmie Arena. - Teraz właśnie jest dobry czas na kolejny krok dla naszej firmy ponieważ jesteśmy w trakcie zdobywania klientów i dalszego rozwijania naszej wiodącej na rynku platformy. Z radością współpracujemy z zespołem JMI, którego wizja i pasja zbiega się z naszą" - dodał dyrektor.

Firma Arena jest wiodącym przedsiębiorstwem na rynku aplikacji SaaS i rozwoju produktu, zwłaszcza w branżach technologicznej, elektronicznej i nauk ścisłych, gdzie coraz silniejsza konwergencja sprzętu i oprogramowania skutkuje dalszą komplikacją procesów produkcyjnych.

"Oprogramowanie w chmurze nadal rewolucjonizuje branże. Arena przewodzi tym transformacjom - skomentował Brian Hersman, partner generalny w funduszu JMI. - Już od jakiegoś czasu śledziliśmy poczynania firmy Arena; jej innowacje i ciągłe ulepszanie przełomowego oprogramowania zrobiły na nas duże wrażenie. Cieszymy się z rozpoczynającej się właśnie współpracy z Craigiem i jego zespołem. Wspomożemy ich na drodze do zapewniania niezrównanych korzyści klientom i rynkom końcowym" - dodał partner.

Partner generalny w funduszu JMI Brian Hersman oraz dyrektor Suken Vakil dołączą do zarządu firmy.

O Arena Solutions

Firma Arena, wynalazca PLM w chmurze, oferuje platformę rozwoju projektu w chmurze opartą na zasadzie all-in-one, która łączy rozwiązania PLM (zarządzania cyklem życia produktu), ALM (zarządzania cyklem życia aplikacji), współpracę w ramach łańcucha dostaw i QMS (systemów zarządzania jakością) w celu umożliwienia projektowania i produkcji złożonych rozwiązań elektronicznych. Przy zastosowaniu platformy firmy Arena inżynierowie z zakresu elektryki, mechaniki, oprogramowania i firmware mogą współpracować z zespołami produkcji i kontroli jakości w celu zarządzania kosztem materiałów, ułatwiania wprowadzania zmian oraz przyspieszenia produkcji prototypów. Wskutek tak zorganizowanej współpracy klienci firmy Arena mogą w łatwiejszy sposób osiągnąć wymagane standardy przy zapewnieniu zgodności z przepisami, ulepszenia zarządzania szkoleniami, ograniczenia kosztów, zwiększenia jakości i ograniczenia czasu potrzebnego na wprowadzenie produktu na rynek. Firma Arena została uznana jednym z czołowych 10 dostawców PLM i wygrała prestiżową nagrodę Design News Golden Mousetrap Award w roku 2016 i 2017. Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.arenasolutions.com.

Dowiedz się więcej o Arena Solutions:

Zapraszamy do Arena blog, gdzie publikujemy na temat projektowania, tworzenia i produkcji.

Dołącz do @arenasolutions w serwisie Twitter.

Dołącz do Arena w serwisie LinkedIn.

O JMI Equity

Fundusz JMI Equity specjalizuje się w inwestycjach rozwojowych w wiodące firmy zajmujące się tworzeniem oprogramowania. Powstały w 1992 roku fundusz JMI zainwestował już w ponad 130 firm na rynkach docelowych, z powodzeniem przeprowadził 85 transakcji wyjścia i zebrał ponad 3 miliardy dolarów kapitału. Fundusz JMI współpracuje z najlepszymi kadrami zarządzającymi, które pomagają przedsiębiorstwom w osiągnięciu pozycji liderów rynku. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.jmi.com.

Arena i Arena Solutions są zastrzeżonymi znakami towarowymi Arena Solutions, Inc., Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Wszystkie prawa zastrzeżone. Inne nazwy produktów i firm należą do ich właścicieli.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151117/288645LOGO

Źródło: Arena Solutions