Polityka i społeczeństwo

MSZ: pismo MSZ do Fundacji „The Open Dialog Foundation”komunikat)

27.07.2017, 21:05aktualizacja: 27.07.2017, 21:05

- MSZ informuje:

MSZ zwróciło się do Fundacji „The Open Dialog Foundation” o niezwłoczne nadesłanie wszystkich uchwał fundacji przyjętych w latach 2013-2017 oraz o szereg wyjaśnień.

W piśmie skierowanym do prezes zarządu Fundacji „The Open Dialog Foundation” Lyudmyly Kozlovskiej, Ministerstwo Spraw Zagranicznych – realizując obowiązek nadzoru nad fundacją – zwróciło się przede wszystkim o niezwłoczne przesłanie wszystkich uchwał zarządu fundacji przyjętych od 2013 r. do dziś.

Ponadto MSZ zwróciło się o wyjaśnienie, dlaczego na oficjalnym profilu fundacji na Facebook umieszczane są informacje nawołujące do nielegalnych działań, takich jak zachęcanie do niewywiązywania się z obowiązku uiszczania podatków. Ministerstwo zwróciło się też o wyjaśnienie przyczyn publikacji przez przedstawicieli fundacji w mediach społecznościowych treści będących personalnymi atakami wymierzonymi w konkretne osoby.

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi wyłączną i pełną odpowiedzialność za jego treść. (PAP)

kom/ agzi/

Data publikacji 27.07.2017, 21:05